מותג גדול שכבר שנים רבות מוכר בהצלחה מסביב לעולם יהיה כנראה בעל אתר בית ומערך מכירות עצמאי, בלעדי או לא, שכן ישנה יוקרה לא מבוטלת וכמובן גם הטבות אחרות בתפעול של מערך כזה. עם זאת, לא כל מותג חדש יכול להרשות לעצמו מיד את "כל החבילה" מבחינת בניית המותג ומערך המכירות העצמאי שלו, מה שמושך בעלי עסקים רבים לכיוון האופציה החלופית של ביצוע "פרייבט לייבל" בתהליך בו מרבית או כל המכירות שלהם יתבצעו דרך אתר או פלטפורמה מטווחת.
מבולבלים בין האפשרויות ולא יודעים מה יהיה הפתרון האופטימלי לקידום ופיתוח מערך המכירות המקוון שלכם בדרך להצלחה? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על האפשרות של מכירה ישירות ללקוח אל מול מכירה בתצורת "פרייבט לייבל" דרך גורם מטווח חיצוני:
מכירה ישירות ללקוח (DTC) – יתרונות וחסרונות
מכירה של מוצר מסוים דרך אתר הבית של המותג הרלוונטי היא דרך הנראית טבעית, כאמור בעיקר מסיבות מסוימות של יוקרת המותג ותפיסתו בעיניי קהל לקוחותיו, אך מדובר אפוא בדרך שאינה הפשוטה ביותר ובהחלט לא הזולה ביותר, מה שכמובן הופך אותה למעט בעייתית עבור בעלי עסקים מתחילים שעדיין אינם בעלי מחזור מכירות מספק שיכול לאפשר להם "לשחק" עם תקציב גדול יותר.
מכירה מקוונת ישירה ללקוח במודל DTC (Directly To Costumer) מתבצעת באחד מהנכסים הדיגיטליים של החברה המשווקת את המוצר, בדרך כלל כאמור בדף הבית שלה אם כי לעיתים גם דרך נכסים אחרים כמו למשל עמודים ברשתות החברתיות שאינם גובים תשלום בעבור המכירות.
היתרונות של מכירה ישירה ללקוח במודל זה מתחילים קודם כל בשליטה מלאה על "שרשרת המכירה", המאפשרת תמחור זול יותר, מונעת עיכובים מיותרים שתלויים בגורמים חיצוניים וכמובן מגדילה את שולי הרווח עבור כל מוצר שנמכר כיוון שאין צורף לשתף בהם גורמים אחרים.
מנגד, החסרונות של השיטה מתחילים בהשקעה המשמעותית שנדרש מותג חדש להשקיע כדי להקים פלטפורמה עצמאית של מכירות שלא תעבור דרך גורם מטווח. בנוסף להשקעה זו, שממש לא מתאימה לכל בעל עסק חדש שמתחיל עם הון עצמי מצומצם, כרוכה בתפעול פלטפורמה שכזו גם תחזוקה לא מבוטלת בטווח הארוך, ולכן מי שמנסה לחסוך עלויות צריך לחשוב פעמיים לפני שיתחיל למכור באופן עצמאי.
מכירת "פרייבט לייבל" דרך גורם מטווח – יתרונות וחסרונות
המושג "פרייבט לייבל" משמש בתצורות רבות ומשתנות, כאשר כאן הכוונה למכירה דרך גורם מטווח אשר מאפשר לחסוך את כל כאב הראש הכרוך בשיטה הקודמת. בתצורה זו, המקובלת מאד בקרב בעלי עסקים מתחילים, המכירות של המוצר מתבצעות דרך אתר מכירות ייעודי או גורם מטווח דומה, שאומנם לוקח כמובן נתח מכל מכירה אך במקביל מאפשר את אותה מכירה מלכתחילה.
היתרון העיקרי של שיטת מכירה זו נעוץ בפרסום והשיווק היחסי שמקבל כל מוצר הנמכר דרך גורם חיצוני, שהנו גורם נוסף בעל אינטרס לקדם את המכירות אצל כל המוכרים בפלטפורמה, כאשר בנוסף חשוב לציין גם כי במקרים מסוימים חלק מעלויות השילוח או חלק מכאב הראש הכרוך בתפעול מערך המכירות נופל על האתר החיצוני ולא על המוכר עצמו.
החיסרון העיקרי של שיטה זו נעוץ כמובן בעובדה שמדובר בגורם שצריך להתחלק איתו ברווח, כזה שיכול אף לעכב את קבלת הרווחים בכל עת תשלום ובכלל, בעוד "שותף" שלא כל אחד רוצה בעסק שלו. מי שיכול להרשות לעצמו לבחור בדרך זו או באחרת, כדאי שיחשוב פעמיים לפני שהוא בוחר את הבחירה החשובה של איזה סוג מותג הוא רוצה להיות.